Jedilnik

Tako kot zase, tudi za otroke, ki se čuvajo pri meni, kuham zdravo in se trudim, da je hrana dnevno uravnotežena ter da otroci zaužijejo čim več zelenjave in sadja. Jedilnik je raznolik. Pri kuhanju belo moko nadomestim z riževo, koruzno, ajdovo, za zgoščevanje kremnih juh pa uporabim več zelenjave.

Skupaj z otroki pečemo piškote, žemljice, smoothije, tako sadne kot zelenjavne, naredimo njoke, cmoke in še marsikaj. Jedilnik popestrim s posušenim sadjem in raznorazni oreščki. Spomladi skupaj z otroki posadimo zelišča in z njimi delamo različne zelenjavne namaze.

Otroke spodbujam k pitju vode. Stremim za tem, da otroci jedo neoporečno in kvalitetno hrano, ki jo potrebujejo za svoj fizični in psihični razvoj.

+Zdrava hrana

J e d i l n i k (10.05.2021 - 14.05.2021)

PONEDELJEK: maslo, marmelada, kruh, mlečni zdrob, goveja juha z ribano kašo, dušena govedina, pire krompir, paradižnikova omaka z grahom, sadje

TOREK: mlečni namaz, kruh, mlečni zdrob, pečeni piščančji zrezki, zelenjavna omaka pečena v voku (šparglji, korenček in fižol), bulgur, sadje

SREDA: avokadov namaz, kruh, ovseni kosmiči na ovsenem napitku, piščančja rižota s črno lečo, rdeča pesa, sadje

ČETRTEK: čičerikin namaz, kruh, polenta na mleku, zelenjavna enolončnica, rožičevo pecivo, sadje

PETEK: topljeni sir, kruh, polžek z rozinami, navadni jogurt, špinačna kremna juha, bučni polpet, kuhana zelenjava (brokoli, korenček), sadje

© Varstvo Montessori. Vse pravice pridržane. | izvedba ideART